WIE ZIJN WIJ?

Zoals veel van zijn zusters over de hele wereld, werd de Société Francaise de Bienfaisance aux Pays-Bas opgericht aan het einde van de 19e eeuw, in 1883.

In Nederland, zoals in veel andere landen, was het de wens om hun landgenoten in moeilijkheden, die buiten Frankrijk woonden, te helpen. Dit is de basis van onze vereniging.

Evenals in de afgelopen 150 jaar, is dit nog steeds de belangrijkste activiteit van de Société de Bienfaisance: het helpen van de arme Fransen.

Non-profit, de vereniging wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers. Het is politiek, getrouw en filosofisch neutraal. De Soci̩t̩ de Bienfaisance wordt in Nederland erkend als van openbaar nut (ANBI status РRSIN 815789014).

WERKWIJZE

De vereniging handelt per geval, in materiële of financiële vorm, binnen de grenzen van haar middelen. Autonoom door zijn optreden, handelt het in complementariteit met de sociale dienst van het Consulat Général de France in Amsterdam.

Alle dossiers die door de Société Francaise de Bienfaisance zijn behandeld, worden door de sociale dienst van het Consulat Général de France in Amsterdam toegezonden.

U heeft hulp nodig? U kunt het formulier op onze contactpagina invullen (klik op de link hier) of rechtstreeks contact opnemen met de sociale dienst van het Franse Consulat de France in Nederland (telefoonnummer: +31 (0) 20 5306986.

Om de hulp die we u kunnen brengen te evalueren, wordt u gevraagd om een bestand samen te stellen.